poliklinika odzaci
poliklinika odzaci
poliklinika odzaci

ULTRAZVUK ABDOMENA I MALE KARLICE SA COLOR DOPPLER PREGLEDOM

Ultrazvuk abdomena i karlice

 

Ultrazvuk abdomena i karlice je vrlo korisna, bezbolna, neškodljiva (za stvaranje slike koristi zvučne talase visoke frekfence, ne koristi nikakvo zračenje) i brzo izvodljiva metoda za pregled svih struktura u trbušnoj duplji i karlici.

Dakle, ultrazvukom mogu da se pregledaju sledeće strukture u abdomenu i kartlici:


Dan pre pregleda ne bi trebalo jesti hranu koja nadima (pasulj, kupus, grašak, boranija...). Ne treba jesti niti piti kafu četiri do pet sati pre pregleda (inače žučna kesa bude prazna i ne vidi se dobro), ili još bolje, uraditi pregled ujutro, na prazan stomak, posle pražnjenja creva. NE MOKRITI bar dva sata pre pregleda (da mokraćna bešika bude puna, bolje se vide i bešika i strukture karlice).
Pregled može u hitnim slučajevima da se uradi i bez bilo kakve pripreme!

Vrlo je bitno da pacijent tokom pregleda sarađuje sa lekarom, odnosno da zauzme traženi položaj ili zadrži dah kad se to od njega zatraži.

Dijagnostičke mogućnosti (šta se može videti ultrazvukom):


Predstavlja efikasnu metodu u otkrivanju i praćenju različitih oboljenja abdominalnih organa, kao što su urođene anomalije, zapaljenske promene - akutne i hronične, ciste, benigni i maligni tumori, ciroza jetre, kalkuloza (kamenci) žučne kese i bubrega, prisustvo slobodne tečnosti u trbušnoj duplji, aneurizme (proširenja) i aterosklerotični plakovi (naslage) na velikim krvnim sudovima, povrede.

Ultrazvukom se mogu prikazati i upalna stanja, odnosno gnojne kolekcije u trbušnoj duplji (mogući nakon operativnih zahvata), uvećano i upaljeno slepo crevo (apendiks), ciste trbušne maramice (peritoneuma) i njenih duplikatura i slobodna tečnost u trbušnoj duplji (ascit - najčešće se javlja kod ciroze jetre i raka jajnika, ali i u nekim drugim stanjima).

Ultrazvukom može da se vidi i slobodna tečnost u plućnoj maramici – pleuralni izliv.

Vrlo je bitno napomenuti da je SAMO ZA NEKE od navedenih oboljenja i stanja ultrazvuk definitivna metoda, tj. da se radi samo ultrazvuk i da nije potrebno nikakvo dodatno snimanje.Za veliki broj navedenih bolesti i stanja ultrazvuk je samo POČETAK ispitivanja i neophodna su dodatna ispitivanja ili snimanja – skenerom (CT, MSCT) ili magnetnom rezonancijom (MRI).

 

O NAMA

Renomirana smo zdravstvena ustanova, opremljena kako bi pokrila većinu potreba naših pacijenata. Konstantno ulažemo u stručno usavršavanje medicinskog osoblja u zemiji i inostranstvu. Kako bi držali korak sa najnovijim dostignućima u zdravstvu stalno ulažemo u tehnološki najnaprednije medicinske uređaje te istovremeno u stručno usavršavanje naših stručnjaka. Uvereni smo da je prevencija najvažniji deo zdravstva i konstantno radimo na osvešćivanju pacijenata da o svom zdravlju trebaju brinuti kad su najzdraviji. Postali smo prepoznatljivi kao visokospecijalizovana poliklinika za pružanje pregleda, koje na jednom mestu obavljamo u roku od nekoliko sati, bez čekanja, uz individualizirani pristup i maksimalnu stručnost.

utiber
utiber

POSVEĆENOST PACIJENTU

Verujemo da svaki pacijent, uz najvišu razinu stručnosti, zaslužuje i maksimalnu pažnju i posvećenost bez obzira o kakvom se problemu radi. Naši doktori i ostali stručnjaci ovdje su zbog vas. Obratite nam se s poverenjem.

PREGLEDI:
Holter EKG i holter pritiska
EHO srca
Ultrazvuk gornjeg i donjeg abdomena
Ultrazvuk štitne žlezde
Dopler krvnih sudova donjih i gornjih ekstremiteta i dobler karotida
Ultrazvuk vrata, dojke, testisa
Ultrazvuk kukova kod dece

MEDICINSKI TIM


Stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom, personaliziranim pristupom i neospornim znanjem stije Vam na raspolaganju. Uz naše stručnjake Poliklinika Odžaci je opremljena modernim dijagnostičkim aparatima.

 

POLITIKA KVALITETA


Sve naše aktivnosti usmerene su potrebama naši pacijenata. Konstantno unapređujemo kvalitet na našoj klinici. Rezultati naših aktivnosti su:

- velika stručnost i motivacija
- primenjenost vrhunskih tehnologija i uređaja
- stalna briga o pacijentima i zaposlenicima

 

U jednom danu i na jednom mestu.

 

poluklinika odzaci

 

Tradicija i sigurnost

Budite sigurni u odluku i odabir Poliklinike Odžaci kao mesta na kojem ćete dobiti realan uvid u stanje vašeg zdravlja. Nastavljao tradiciju i jačanje pozicije renomirane klinike koja je svojim radom i stručnim znanjem zaslužila Vaše poverenje.

 

 

logo

 

    Kontakt


POLIKLINIKA ODŽACI.
Mostonga 32, Odžaci
Srbija

E mail:
poliklinika.odzaci@gmail.com

Telefon:
+381 25 5745 816

Laboratorija:
+381 25 5745 815

 

    Radno vreme


Ponedeljak 08.00 - 18.00
Utorak 08.00 - 18.00
Sreda 08.00 - 18.00
Četvrtak 08.00 - 18.00
Petak 08.00 - 18.00

Subota 08.00 - 12.00
Nedelja - Zatvoreno

Radno vreme laboratorije
07.00-15.00

 

    Pratite nas


facebook   twiter   instagram   linkedin  

© 2019 All rights reserved
Dizajn Studio Digital , Novi Sad