poliklinika odzaci
poliklinika odzaci
poliklinika odzaci

COLOR DOPLER KRVNIH SUDOVA NOGU I RUKU

Color Doppler pregled krvnih sudova nogu - sonografija vena

 

1. Color doppler pregled venskog sistema donjih ekstremiteta


Color Doppler je bezbolan i bezopasan (neinvazivan) ultrazvučni pregled krvnih sudova nogu.Merenjem intenziteta protoka i smera strujanja krvi kroz venu, utvrđuje se da li ima oštećenja vena. Ukoliko je oštećenje prisutno, određuje se i stepen poremećaja. Vene nogu se dele u tri grupe.Duboke vene nalaze se duboko u nogama, između mišića. Ovi krvni sudovi transportuju krv prema srcu. Površinske vene nalaze se neposredno ispod kože. One stvaraju mrežu koja se na određenim mestima, preko perforantnih vena, uliva u duboke vene. Perforantne vene spajaju površinske i duboke vene.

Arterije prenose krv od srca ka periferiji, čime se tkiva i organi snabdevaju hranjivim materijama i kiseonikom.
Uloga vena je suprotna. Ovi krvni sudovi transportuju krv od periferije ka srcu. Taj proces se odvija zahvaljujući kontrakciji mišića koji se nalaze uz vene (kad god stojite, uvek se trudite da aktivirate mišiće pomerajući noge). Zdravi venski zalisci ne dozvoljavaju da se krv vraća od srca ka periferiji tela. Kada venski zalisci popuste, dešava se upravo to, krv se vraća prema periferiji i nagomilava u donjim delovima nogu, te dolazi do proširenja vena.

Bolesti proširenih vena su naročito izložene osobe čija profesija zahteva dugotrajno stajanje kao i one kod kojih se ovo oboljenje često javlja u familiji (genetska predispozicija). Češće se javlja kod žena.
Simptomi proširenih vena su izraženiji leti. Zbog dejstva toplote vena se dodatno širi i krv sporije cirkuliše.


Ultrazvučnim pregledom vena se utvrđuje da li postoji poremećaj na nivou:2.Color doppler pregled arterija donjih ekstremiteta


Dopler ultrazvuk arterijskih krvnih sudova nogu je bezbolna, neinvazivna dijagnostička metoda, kojom se može meriti protok krvi kroz arterije nogu. Ovom metodom se mogu otkriti suženja krvnih sudova, ili proširenja (aneurizme). Na arterijama se mogu videti naslage, ili plakovi, koji sužavaju ili potpuno okludiraju šupljinu krvnog suda, može se otkriti tromboza i embolija (delimično ili potpuno zapušenje arterije krvnim ugrušcima). Najčešći simptomi koji se javljaju kod oboljenja arterija donjih ekstremiteta su bolovi u nogama.

color dopler

 

O NAMA

Renomirana smo zdravstvena ustanova, opremljena kako bi pokrila većinu potreba naših pacijenata. Konstantno ulažemo u stručno usavršavanje medicinskog osoblja u zemiji i inostranstvu. Kako bi držali korak sa najnovijim dostignućima u zdravstvu stalno ulažemo u tehnološki najnaprednije medicinske uređaje te istovremeno u stručno usavršavanje naših stručnjaka. Uvereni smo da je prevencija najvažniji deo zdravstva i konstantno radimo na osvešćivanju pacijenata da o svom zdravlju trebaju brinuti kad su najzdraviji. Postali smo prepoznatljivi kao visokospecijalizovana poliklinika za pružanje pregleda, koje na jednom mestu obavljamo u roku od nekoliko sati, bez čekanja, uz individualizirani pristup i maksimalnu stručnost.

utiber
utiber

POSVEĆENOST PACIJENTU

Verujemo da svaki pacijent, uz najvišu razinu stručnosti, zaslužuje i maksimalnu pažnju i posvećenost bez obzira o kakvom se problemu radi. Naši doktori i ostali stručnjaci ovdje su zbog vas. Obratite nam se s poverenjem.

PREGLEDI:
Holter EKG i holter pritiska
EHO srca
Ultrazvuk gornjeg i donjeg abdomena
Ultrazvuk štitne žlezde
Dopler krvnih sudova donjih i gornjih ekstremiteta i dobler karotida
Ultrazvuk vrata, dojke, testisa
Ultrazvuk kukova kod dece

MEDICINSKI TIM


Stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom, personaliziranim pristupom i neospornim znanjem stije Vam na raspolaganju. Uz naše stručnjake Poliklinika Odžaci je opremljena modernim dijagnostičkim aparatima.

 

POLITIKA KVALITETA


Sve naše aktivnosti usmerene su potrebama naši pacijenata. Konstantno unapređujemo kvalitet na našoj klinici. Rezultati naših aktivnosti su:

- velika stručnost i motivacija
- primenjenost vrhunskih tehnologija i uređaja
- stalna briga o pacijentima i zaposlenicima

 

U jednom danu i na jednom mestu.

 

poluklinika odzaci

 

Tradicija i sigurnost

Budite sigurni u odluku i odabir Poliklinike Odžaci kao mesta na kojem ćete dobiti realan uvid u stanje vašeg zdravlja. Nastavljao tradiciju i jačanje pozicije renomirane klinike koja je svojim radom i stručnim znanjem zaslužila Vaše poverenje.

 

 

logo

 

    Kontakt


POLIKLINIKA ODŽACI.
Mostonga 32, Odžaci
Srbija

E mail:
poliklinika.odzaci@gmail.com

Telefon:
+381 25 5745 816

Laboratorija:
+381 25 5745 815

 

    Radno vreme


Ponedeljak 08.00 - 18.00
Utorak 08.00 - 18.00
Sreda 08.00 - 18.00
Četvrtak 08.00 - 18.00
Petak 08.00 - 18.00

Subota 08.00 - 12.00
Nedelja - Zatvoreno

Radno vreme laboratorije
07.00-15.00

 

    Pratite nas


facebook   twiter   instagram   linkedin  

© 2019 All rights reserved
Dizajn Studio Digital , Novi Sad