poliklinika odzaci
poliklinika odzaci
poliklinika odzaci

ULTRAZVUČNI PREGLED DOJKI

Pregled dojki

 

Ultrazvuk koristi zvučne talase da bi napravio sliku tkiva unutar dojki. Ultrazvuk na dojkama može pokazati celokupno područje dojke, uključujući i predeo blizu zida pluća, što je teško videti mamografijom. Ultrazvuk grudi ne koristi X-zrake ili druge potencijalne štetne tipove zračenja.

Ultrazvuk dojki se radi da bi se videlo da li su čvorići u dojkama čvrsti ili ispunjeni tečnošću (ciste). Ultrazvuk ne zamenjuje potrebu za mamografijom, ali se često koristi da bi se proverila abnormalnost rezultata mamografije.

Zašto se radi ultrazvuk grudi?

Ultrazvuk grudi može dati značajne informacije drugim testovima kao što su mamografija i magnetna rezonanca. Takođe može pružiti informacije koje se ne vide putem mamografije.


Ultrazvukom dojki se može uraditi sledeće:


Kako se radi?

Da bi aparat mogao da emituje zvučne talase i skuplja sliku koju prave prilikom odbijanja o tkivo dojki, lekar će vam staviti specijalni gel na grudi. Slika tkiva će se pojaviti na ekranu. Ultrazvuk dojki se radi obično 15 minuta.

Kakav je osećaj?

Gel će vam možda biti hladan kada ga stave na grudi. Osećaćete slabiji pritisak sonde na dojke, ali ne bi trebalo da osećate nelagodu, osim ako su vam dojke osetljive ili vas bole.

Rizik

Ne postoji nikakav dokaz da štetnost od ultrazvuka dojki postoji.

Rezultati

Ultrazvuk koristi zvučne talase da bi napravio sliku tkiva unutar dojki. Zbog toga, lekar ima direktnu sliku tkiva vaših dojki, a samim tim i rezultata. Lekar će verovatno diskutovati sa vama o rezultatima odmah nakon pregleda.

 

O NAMA

Renomirana smo zdravstvena ustanova, opremljena kako bi pokrila većinu potreba naših pacijenata. Konstantno ulažemo u stručno usavršavanje medicinskog osoblja u zemiji i inostranstvu. Kako bi držali korak sa najnovijim dostignućima u zdravstvu stalno ulažemo u tehnološki najnaprednije medicinske uređaje te istovremeno u stručno usavršavanje naših stručnjaka. Uvereni smo da je prevencija najvažniji deo zdravstva i konstantno radimo na osvešćivanju pacijenata da o svom zdravlju trebaju brinuti kad su najzdraviji. Postali smo prepoznatljivi kao visokospecijalizovana poliklinika za pružanje pregleda, koje na jednom mestu obavljamo u roku od nekoliko sati, bez čekanja, uz individualizirani pristup i maksimalnu stručnost.

utiber
utiber

POSVEĆENOST PACIJENTU

Verujemo da svaki pacijent, uz najvišu razinu stručnosti, zaslužuje i maksimalnu pažnju i posvećenost bez obzira o kakvom se problemu radi. Naši doktori i ostali stručnjaci ovdje su zbog vas. Obratite nam se s poverenjem.

PREGLEDI:
Holter EKG i holter pritiska
EHO srca
Ultrazvuk gornjeg i donjeg abdomena
Ultrazvuk štitne žlezde
Dopler krvnih sudova donjih i gornjih ekstremiteta i dobler karotida
Ultrazvuk vrata, dojke, testisa
Ultrazvuk kukova kod dece

MEDICINSKI TIM


Stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom, personaliziranim pristupom i neospornim znanjem stije Vam na raspolaganju. Uz naše stručnjake Poliklinika Odžaci je opremljena modernim dijagnostičkim aparatima.

 

POLITIKA KVALITETA


Sve naše aktivnosti usmerene su potrebama naši pacijenata. Konstantno unapređujemo kvalitet na našoj klinici. Rezultati naših aktivnosti su:

- velika stručnost i motivacija
- primenjenost vrhunskih tehnologija i uređaja
- stalna briga o pacijentima i zaposlenicima

 

U jednom danu i na jednom mestu.

 

poluklinika odzaci

 

Tradicija i sigurnost

Budite sigurni u odluku i odabir Poliklinike Odžaci kao mesta na kojem ćete dobiti realan uvid u stanje vašeg zdravlja. Nastavljao tradiciju i jačanje pozicije renomirane klinike koja je svojim radom i stručnim znanjem zaslužila Vaše poverenje.

 

 

logo

 

    Kontakt


POLIKLINIKA ODŽACI.
Mostonga 32, Odžaci
Srbija

E mail:
poliklinika.odzaci@gmail.com

Telefon:
+381 25 5745 816

Laboratorija:
+381 25 5745 815

 

    Radno vreme


Ponedeljak 08.00 - 18.00
Utorak 08.00 - 18.00
Sreda 08.00 - 18.00
Četvrtak 08.00 - 18.00
Petak 08.00 - 18.00

Subota 08.00 - 12.00
Nedelja - Zatvoreno

Radno vreme laboratorije
07.00-15.00

 

    Pratite nas


facebook   twiter   instagram   linkedin  

© 2019 All rights reserved
Dizajn Studio Digital , Novi Sad